Ivan Strinić

Ivan Strinić je hrvatski nogometaš koji igra na poziciji lijevog braniča. Nogometnu karijeru započeo je u splitskom Hajduku. Za momčad hrvatske seniorske reprezentacije počeo je igrati od 2010. godine, a do sada je ostvario velik broj velikih rezultata. Sredinom svibnja 2018. godine, Strinić je potpisao trogodišnji ugovor s Milanom iz Italije.

Obrazovanje

Nakon osnovne škole, Ivan Strinić je upisao i završio ekonomsko-birotehničku školu u Splitu. Nakon mature odlučio se u potpunosti posvetiti nogometnoj karijeri.

Privatni život

Ivan je rođen 17.7.1987. godine u Splitu od oca Petra i majke Zlate. Obitelj Strinić živi u Kučinama nadomak Splita gdje imaju dvije kuće. Ivanov otac Petar radio je u marketingu Dalmacijavina, a otkad je u mirovini posvetio se slikanju, hobiju i strasti iz djetinjstva.

Ivan se nakon pet godina veze oženio Splićankom Ivanom , a par se poznaje još od djetinjstva. Imaju dvoje djece, kći Martu i sina Petra.

Posao

Ivan je nogometnu karijeru započeo u nogometnom klubu svog rodnog grada, splitskom Hajduku za koji je nastupao za mlađe uzraste 2006. godine, odnosno tamo je odradio juniorski staž.

Te iste godine odlazi na posudbu u Le Mans Football Club u kojem će ostati do 2007. godine kada odlazi u Hrvatski Dragovoljac u kojem je ostao godinu dana i ostvario 22 nastupa. Nastupajući za Hrvatski Dragovoljac odigrao je odličnu sezonu, istaknuo se dobrom igrom te postao meta nogometnih menadžera i klubova.

Iako je bio gotovo pred vratima Dinama, godinu dana kasnije odlazi u Hajduk za koji je nastupao do 2011. godine i ostvario 51 nastup.

2011. godine Ivan potpisuje ugovor s ukrajinskim nogometnim klubom Dnjipro Dnjipropetrovsk u kojem je ostao do 2014. godine. Pošto obitelj, ali i on, nije bila previše zadovoljna da Ivan boravi u nesigurnoj Ukrajini, 2015. godine odlazi u Napoli, u Italiju gdje je ostao dvije godine. Nakon toga godinu dana nastupa za Sampdoriju, da bi u svibnju 2018. godine potpisao trogodišnji ugovor za Milan.

Od 2010. godine nastupa za hrvatsku seniorsku reprezentaciju, a prije toga u reprezentaciji igra od 2002. godine za mlađe uzraste. Ostao je zapamćen njegov nastup za reprezentaciju na dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji kada je hrvatska reprezentacija igrala protiv Grčke.

2018. godine Ivan Strinić je dobio pozivnicu izbornika Zlatka Dalića da zaigra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Najveća postignuća

Ivanovo najveće postignuće trogodišnji je ugovor s Milanom kojeg je potpisao u svibnju 2018. godine, netom prije odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju.

15.7.2018. godine, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Ivan Strinić je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio srebro, što je najveći dotadašnji uspjeh hrvatskog nogometa.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*