Ivan Sršen

Ivan Sršen je hrvatski rukometni reprezentativac. Rukometom se počeo baviti u Metkoviću, a igrao je za Varaždin, Nexe i mađarski Szeged. Od 2018. je na posudbi u klubu PPD Zagreb. Igra na poziciji desnog vanjskog.

Privatni život

Rođen je 19.9.1992. godine u Metkoviću.

Posao

Ivan Sršen rukomet je počeo igrati u Metkoviću, a 2014. godine odlazi u Varaždin gdje je ostao jednu sezonu. 27.7.2015. godine dolazi u Nexe iz Našica, a u novom dresu je prvi put zaigrao 13.8.2015. godine.

U PPD-u Zagreb se 2018. godine iznenada stvorila potreba za vanjskim desnim jer se jedan od njiovih igrača odlučio prestati baviti rukometom, a drugi igrač koji je stigao u taj klub sezonu ranije teško se ozlijedio na utakmicama srpske reprezentacije i duže vrijeme nije mogao igrati pa doveli Ivana Sršena.

Sršen je prije toga je jednu sezonu bio na posudbi u mađarskom Szegedu gdje je pružio nekoliko zanimljivih nastupa i u Ligi prvaka. U novi klub je stigao kao zamjena za Denisa Buntića, a prvu priliku da zaigra dobio je u utakmici protiv Löwena. Maksimalno je iskoristio pruženu priliku i na kraju susreta je sa sedam golova bio najbolji strijelac svoje momčadi.

Nexe i PPD Zagreb su dogovorili jednogodišnju posudbu i tijekom dogovora nije bilo govora o tome da bi se Sršen mogao povući prije isteka ugovorenih godinu dana, ali našički klub je htio vratiti igrača prije isteka tih godinu dana pa su prvo poslali zahtjev Savezu za izdavanje ispisnice, ali on je odbačen.

Našičani su se nakon toga obratili i Registracijskom povjerenstvu, ali su i oni, nakon saslušanja predstavnika obje strane, odbili zahtjev pa je Ivan Sršen ostao u Zagrebu.

Sršen je bio u kadetskim i juniorskim reprezentacijama, a prvi poziv za seniorsku reprezentaciju dobio je od Line Červara.

Najveća postignuća

Ivan Sršen je bio član hrvatske reprezentacije do 18 godina koja je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Podgorici 2010. godine, a s juniorskom je reprezentacijom dvije godine kasnije osvojio srebro u Ankari.

2018. godine je s hrvatskom seniorskom reprezetacijom osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*