Igor Karačić

Igor Karačić hrvatski je rukometaš i reprezentativac. Rođen je u Makedoniji, ali je odrastao u Mostaru, s dvojicom braće koji su danas također profesionalni sportaši. Igor danas igra za makedonski rukometni klub Vardar, na poziciji srednjeg vanjskog igrača. Karačić je rođen 1988. godine.

Obrazovanje

Igor Karačić završio je osnovnu i srednju školu u Mostaru. 2015. godine diplomirao je na Fakultetu za međunarodne odnose i diplomaciju, također u Mostaru.

Privatni život

Igor Karačić rođen je 1988. godine u Makedoniji. Odrastao je Mostaru s dvojicom braće. Ima starijeg brata, Ivana Karačića, također profesionalnog rukometaša, koji igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Njihov mlađu brat, Goran Karačić, nogometni je golman koji također igra za bosanskohercegovačku reprezentaciju.

Posao

Igor Karačić je svoju seniorsku rukometnu karijeru za počeo u hrvatskom rukometnom klubu Metković, 2008. godine. U njemu je ostao jednu sezonu, nakon čega je 2009. godine počeo igrati za bosanskohercegovački klub HMRK Zrinjski Mostar. I u ovom klubu ostao je tek jednu sezonu, pa prešao u rukometni klub Bosna Sarajevo, gdje je igrao dvije godine.

2012. godine Karačić je počeo igrati za makedonski klub RK Vardar.

2013. godine dobio je poziv za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, čiji je član i danas.

Najveća dostignuća

Karačić je u svojoj karijeri igrao za Premier Ligu Bosne i Hercegovine, za Makedonsku Super Ligu i Kup, te za SEHA ligu, gdje je 2014. sa svojim timom ostvario pobjedu.

2016. godine je u Poljskoj, s reprezentacijom na Europskom prvenstvu, osvojio broncu.
Prije toga je na Europskom prvenstvu za mlađe od 18, održanom u Estoniji 2006. godine, sa svojim timom osvojio zlato, a sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu do 19 u Bahreinu, osvojio je srebro.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*