Igor Barberić

Igor Barberić je poznati pjevač, koreograf i redatelj iza kojeg su brojni mjuzikli kako u inozemstvu tako i u Hrvatskoj te jedan od najboljih kandidata u Celebrity MasterChefu.

Obrazovanje

Igor nije završio fakultet, ali je prolazio edukaciju za sva tri elementa potrebna za mjuzikl, glumu, ples i pjevanje. Iako nije bio na fakultetu Igora se školovao u drugim institucijama, pa je tako preko godinu dana pohađao plesno-glazbenu akademiju u Belgiji.

U New Yorku je uzimao privatne satove glume i pjevanja zbog čega je na kraju i počeo raditi mjuzikle.

Privatni život

Igor Barberić rođen je u Zagrebu 1973. godine. Još je kao dijete odlazio na satove modernog plesa želeći usavršiti plesnu tehniku. Već je tada znao s čim se želi baviti kada odraste.

Više je puta priznao da je veliki emotivac koji se naviknuo na poseban način života i rada da nikada ne može znati gdje će se pojaviti idući dan i hoće li imati posao. Izjavio je da mu neizvjesnost odgovara.

Privatno voli izlaziti na mjesta gdje se voli opustiti uz klupsku glazbu i zaplesati bez neke zadane forme. Pored režije i koreografije Igor je napisao i pjesme za koje je izjavio kako su dio njega, ali kako puno radi na televiziji i kazalištu još ih nije imao priliku sve skupiti i održati neki koncert.

Igor je vegan već duže vrijeme, ali to mu nije bio problem kada je u “Celebrity MasterChefu” imao zadatak pripremiti vepra koji ga je podsjetio na lungića. U showu je imao nekoliko pobjeda i tako se nametnuo kao jedan od najboljih kandidata.

Posao

Prije odlaska u inozemstvo u Zagrebu je počeo s plesnom karijerom kao član Studija za suvremeni ples.

Igor je na početku svoje karijere nastupao u mjuziklima po Njemačkoj u “Chicagu”, “Mačkama”, “Groznici subotnje večeri”, “A Chorus Line”, “Briljantin” i “Les Miserables”.

Prvi posao kao koreograf imao je u Narodnom kazalištu u Düsseldorfu u “One Woman Cabaretu” gdje bilježi veliki uspjeh, a sve zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu koje je stekao plešući i pjevajući.

U New York je otišao dok je imao 22 godine gdje se prijavljivao na razne audicije od kojih je ona za Disneyland bila prva. Iako su ga brzo prihvatili i dobro je prolazio gdje bi se god prijavio Igor nije mogao ostati jer je imao turističku vizu.

Pored kazališta Igor je nekoliko puta radio i na televiziji za popularni show “Tvoje lice zvuči poznato” kao trener surađujući s brojnim zvijezdama i osmišljavajući odlične plesne pokrete.

Režirao je i mjuzikl “Pacijenti”, a osim njega na projektu je radio Tonči Huljić kao autor glazbe, Vjekoslava Huljić kao autorica tekstova te Miro Gavran kao libretist.

Najveća postignuća

Igor je nagrađivan za mnoga svoja koreografska djela ne samo u Hrvatskoj nego i šire, zbog čega se smatra jednim od najutjecajnijih ljudi za razvoj mjuzikla.

Najzapaženiji rad kao koreograf i režiser imao je na mjuziklu “Briljantin” u kazalištu Komedija, koji ruši rekorde gledanosti već nekoliko godina zaredom.

Igor nije uspješan samo u kazalištu nego radeći i kao koreograf za brojne emisije na televiziji kao i koncerte hrvatskih zvijezda.

Najpoznatiji i najistaknutiji mjuzikli na kojima je radio su: “Chicago”, “Skidajte se do kraja”, “Priča sa zapadne strane”, “Aida”, “Crna kuća”, “Kosa” u Njemačkoj (tijekom europske turneje).

U Češkoj je postavio mjuzikle “Vještice iz Eastwicka”, “Kosa” i “Flashdance”. U Finskoj su izvedeni mjuzikli “Mali dućan strave”, “La Cage Aux Folles”, “Evita”, “Fame”.

Igor je zaslužan za velik uspjeh “Mamma Mie”, mjuzikl koji je imao nevjerojatan uspjeh zbog radne atmosfere, discipline i tima baš kao i “Crna kuća” koju je s kolegama radio od nule.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*