Hrvoje Klobučar

Hrvoje Klobučar je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, sa stalnim angažmanom u zagrebačkom kazalištu Gavella. Također je punopravni član upravnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Obrazovanje

Prve lekcije glumačkog zanata, upija kao polaznik dramske grupe u sklopu Zagrebačkog kazališta mladih, još kao osnovnoškolac. Kao prvog mentora imao je Borisa Kovačevića.

S 20 godina upisuje glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Njegov talent je već tijekom studiranja zapažen od strane kritike, ali i od publike. Već na prvoj godini studija dobiva jednu od glavnih uloga u filmu i seriji Putovanje tamnom polutkom Davora Žmegača.

Privatni život

Hrvoje Klobučar, rodio se 8.1.1974. godine u Zagrebu. Ima majku Mariju i oca Zvonimira, te šest godina stariju sestru Lidiju. Svojom simpatičnošću, ubrzo postaje miljenikom publike, osobito ženskog dijela populacije.

2002. godine kada je počeo plijeniti pažnju publike i glumačke kritike bio je u vezi s kolegicom Dariom Knez s kojom je i surađivao.

Nakon što se zaljubio u fatalnu glumicu Helenu Minić, 2005. godine, nagađalo se da će zaploviti u bračne vode, no ona ga je ostavila radi redatelja Dalibora Matanića, devet godina kasnije.

Od početka 2016. godine, ponovo ljubi i to 13 godina mlađu kolegicu Ana-Mariju Percaić. Ona za njega kaže da je duhovit, šarmantan i zabavan, te velika podrška, poslovno i privatno.

Posao

Hrvoje je glumac sa stalnim angažmanom u ansamblu kazališta Gavella, gdje glumi od 2006. godine. Surađuje s glumačkom družinom Histrioni, čije članove naziva i svojom drugom obitelji.

Radi i kao samostalni umjetnik predstavama raznih hrvatskih kazališta, od Zagreba, Pule, Varaždina, Virovitice, Dubrovnika, Siska… Glumio je u popularnim televizijskim serijama, kao što su Kud puklo da puklo, Stipe u gostima, Bibin svijet, Mamutica, Zauvijek susjedi, Naši i vaši, a zapamćena među publikom je i njegova uloga Dalibora u seriji Zlatni dvori u kojoj je glumio bogatog uzgajivača konja.

Neke sporedne uloge ostvario je i na filmskom platnu (I love YU, Horvatovi, Košnice, Četverored, Kanjon opasnih igara, Novogodišnja pljačka, Putovanje tamnom polutkom). Još kao mladi glumac, ali još i danas, posuđivao je svoj glas za sinkronizacije mnogih animiranih filmova (Scooby Doo, Stuart Mali, Pokémon, Yu-Gi-Oh!, Princ od Egipta, Dama i Skitnica, Čudovišta sa sveučilišta…).

Aktivno sudjeluje na različitim društvenim događanjima te humanitarnim akcijama. Snimio je kalendar, s drugim poznatim osobama hrvatske estrade, za promociju humanitarnog djelovanja udruge Prava Šapa.

Dok je bio u vezi s glumicom Helenom Minić, grupa Vatra ih je kao ljubavni par, angažirala na snimanju spota za single Limunova kora.

Član je upravnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika, koje je svoje djelovanje započelo 1880. godine, s ciljem osiguravanja mirovine članovima kazališta i njihovim obiteljima.

Najveća postignuća

Dobitnik je Rektorove nagrade za izvanredan uspjeh na Akademiji.

Nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Nene u TV seriji “Naši i vaši”.

Nagrađen je, 2004.godine, nagradom Zlatni Histrion za ulogu Cvjetinića u predstavi Ljubica u režiji Georgija Para.

2016.godine, primio je nagradu Najhistrion za ulogu Kornela Batorića – Kornijea u predstavi Francekova teta, redatelja Nine Škrabe.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*