Hana Hegedušić

Hana Hegedušić hrvatska je kazališna, filmska i televizijska glumica i pjevačica. Rođena je u Zagrebu 29. siječnja 1976. godine.

Obrazovanje

Hana Hegedušić diplomirana je glumica. U Zagrebu je završila Akademiju dramskih umjetnosti.

Privatni život

Hana Hegedušić sretno djetinjstvo provela je u Zagrebu u glazbenoj obitelji. Družila se s prijateljima u Hondlovoj i Bužanovoj ulici, a roditelji su je obasipali s puno ljubavi.

Hanini roditelji poznati su pjevači – majka Ksenija Erker i otac Hrvoje Hegedušić. 2013. godine, nakon trideset i devet godina braka bračni par Hegedušić-Erker odlučio se rastati. Tada je Hanin otac Hrvoje iselio iz njihova stana u Bužanovoj ulici.

Kao mala Hana je voljela vrijeme provoditi s ocem gledajući sportske emisije, a i danas kaže da je za njega jako vezana. Jako je voljela Michaela Jacksona koji je bio njezin muzički idol te je govorila kako će se jednoga dana i udati za njega.

Hana ima četiri godine mlađu sestru Martinu Pokupec. Kada se njezina sestra rodila, Hana je bila nesretna i danas kaže da je na sve načine sestri otežavala život čineći joj grozne stvari. No, njihov odnos se promijenio nakon puberteta otkada su postale bliske. Hana je postala i teta jer sestra Martina ima dvoje djece, sina Luku i kćer Lauru.

Hana Hegedušić provela je više od deset godina uz svog nevjenčanog partnera Petra Čolića, pirotehničara iz Dubrovnika. Par je živio zajedno u Varaždinu, a dobili su kćer Petru i sina Jurišu. Kćer je ime dobila po ocu, a sin prema konobi u Senju gdje glumica ljetuje od sedme godine u obiteljskoj kući. Hana za svoju djecu ima samo riječi hvale. Petra se bavi plesanjem, a Juriša ide u glazbenu školu gdje učiti svirati klavir.

2013. godine, u isto vrijeme kada su se rastajali njezini roditelji, ugasila se i ljubav između Hane i Petra. Hana je danas u odličnim odnosima s bivšim partnerom, a on ih često posjećuje u kući u Varaždinu gdje je glumica ostala živjeti s djecom i nakon prekida veze.

Hana ističe kako voli mir i tišinu koja je okružuje, a njezina djeca obožavaju prirodu. Zbog poslovnih obveza živi na relaciji Varaždin-Zagreb.

2016. godine Hana Hegedušić objavila je da ima novu ljubav, Tomislava. Tomislav nije javna ličnost i ne želi se javno eksponirati. Dodala je samo da joj pomaže s djecom i često ostaje sam s njima u Varaždinu kada ona mora zbog poslovnih obveza boraviti u Zagrebu.

Posao

Hana Hegedušić oduvijek je željela postati glumica, a glumiti je počela još kao mala. Prvu službenu ulogu ostvarila je 1989. godine još kao trinaestogodišnjakinja. Tada je glumila u predstavi autora Jeana Anouilha “Orkestar” u Gavelli.

Od 1988. godine glumila je u kazalištima Mala scena, HNK Zagreb, Komedija i HNK Varaždin.

Poznata je po ulogama u filmovima Pjevajte nešto ljubavno, Šuma summarum, Blagajnica hoće ići na more, Narodni heroj Ljiljan Vidić, Koko i duhovi i mnogi drugi, a zapaženije televizijske uloge su Bumerang, Bitange i princeze, Ne daj se Nina, Mamutica, Stipe u gostima i druge.

Oduvijek je voljela glumiti i plesati, a svoje dvije velike ljubavi spojila je glumeći u mjuziklima. Do sada je nastupila u četiri mjuzikla, a ulogu u prvom ostvarila je 2004. godine u mjuziklu Chicago. Za ulogu Velme Kelly dobila je Nagradu hrvatskog glumišta. Tada je počela surađivati i s Igorom Barberićem s kojim je nastavila suradnju i u Skidajte se do kraja te u Briljantinu kada je radila kao savjetnica za glumu. Sa spomenutim poslom nastavila se baviti i u mjuziklu Footloose.

2016. godine ostvarila je zapaženu ulogu u mjuziklu “Pacijenti”. Karte za mjuzikl su bile rasprodane dva tjedna prije prve izvedbe, a izveden je u dvorani Vatroslava Lisinskog.

2016. sudjeluje u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

Najveća postignuća

Hana Hegedušić je do sada glumila u brojnim kazališnim predstavama, a ostvarila je i zavidne televizijske uloge. Glumila je u četiri mjuzikla, a za ulogu u mjuziklu Chicago dobila je Nagradu hrvatskog glumišta. U javnosti je zapažena i zbog sudjelovanja u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*