Gina Victoria Damjanović

Gina Victoria Damjanović je hrvatska pjevačica koja je javnosti postala poznatija kada je u ožujku 2016. godine pristupila elektro-akustik grupi Detour i zamijenila Maju Posavec koja se posvetila solo karijeri. Rođena je u Supetru na otoku Braču 8.4.1993. godine.

Obrazovanje

U svom rodnom gradu završila je glazbenu školu, smjer glasovir, a daljnje školovanje nastavila je u Splitu. U Splitu je završila Srednju glazbenu školu Josipa Hatzea i I. gimnaziju. Završila je teoriju glazbe i solo pjevanje.

Nakon završene srednje škole, Gina je nastavila školovanje u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu.

Uz školovanje, redovito radi na glazbenom, glumačkom i plesnom obrazovanju prateći novitete. Pohađala je jazz seminar profesorice Deborah J. Carter, kod Lise Popeil je pohađala seminar modernog pjevanja, a kod profesora Saške Kolariča usavršila je klasičnu glazbu. Uz sve to, sudjelovala je i na velikom broju glazbenih radionica te na državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvojila nagrade. Gina se posvetila i održavanju pjevačkih edukacija.

Privatni život

Gina Victoria se od malih nogu posvetila glazbi pa ističe kako je glazba njezin život i njezin poziv te velika sreća. Glazbi je posvetila svoje djetinjstvo, a kako je odrastala posvetila joj se i profesionalno. Kao uzore i inspiraciju ističe svoje roditelje i prijatelje koji su joj velika podrška u poslu.

Iako nema puno slobodnog vremena, kada ga ima voli otići u kazalište te na satove plesa i joge. Energiju crpi i iz prirode i u druženju s ljudima koje voli.

Ističe da je ovisna o smokiju kojeg obožava, a niti jedna večer joj ne prolazi bez vrećice smokija prije spavanja.

Privlače je inteligentni i karakterno čvrsti muškarci koji joj mogu pružiti potporu i razumijevanje zbog posla kojim se bavi.

Njezin zaštitni znak je predivna kovrčava kosa zbog koje često dobiva upite kako je njeguje.

Posao

Gina je nastupila u operi Didona i Eneja te u mjuziklu Godspell. Tijekom svoje pjevačke karijere pjevala je u nekoliko glazbenih sastava i klapa. Radila je kao pedagog, vokalni aranžer i umjetnički voditelj. Surađivala je na televiziji i u studiju s velikim brojem glazbenika.

2013. godine u Rumunjskoj na Imagine festivalu u organizaciji mladih glazbenika Jeunesses Musicales International predstavljala je Hrvatsku.

Nastupili je u glazbenom showu HRT-a Pjevaj moju pjesmu gdje je kao kapetanica svoje ekipe stigla do finala.

Surađuje s udrugom Buđenje te organizira Summer sound Adriatic Islands festival na kojem svoje umijeće mogu pokazati mladi talentirani glazbenici te autori raznih glazbenih stilova.

U suradnji s Filipom Gjudom, Elmom Burnić i MALEKom osnovala je udruženje 4music koje se bavi promocijom i stvaranjem glazbe raznih glazbenih žanrova.

2014. godine na Proljetnom jazz.hr festivalu, na smotri Nove nade jazza Marjan Marjanović koji je održan u dvorani Vatroslava Lisinskog, Gina je spomenuta kao jedna od talentiranijih mladih glazbenica pred kojom stoji uspjeh, a predstavljena je kao jazz vokalistica iznimnih mogućnosti.

Ginin prvi singl zove se Tko si zapravo ti?, a nastao je u suradnji s glazbenom radionicom Olje Dešića.

Gina Victoria također piše i glazbu i tekstove u suradnji s aranžerom i producentom Filipom Gjudom.

U ožujku 2016. godine pridružila se grupi Detour kao pjevačica umjesto dotadašnje Maje Posavec koja se odlučila posvetiti solo karijeri. Grupa je te godine proslavila deset godišnjicu postojanja, a Gina je svoj debi imala 7.4.2016. godine u Vintage Industrial Baru. Njezin prvi singl Zaljubila sam se ostvario je odmah uspjeh među publikom.

Gina Victoria je s grupom Detour održala slavljenički koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture 19.11.2016. godine.

Najveća postignuća

Gina Victoria Damjanović ostavila je velike uspjehe kao solo pjevačica, ali njezin najveći uspjeh dogodio se u ožujku 2016. godine kada se pridružila uspješnoj i Porinima nagrađivanoj grupi Detour kao glavni vokal. Otada je grupa Detour izdala album Detour 10 18.11.2016. godine te 16.1.2017. album Tribute.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*