Filip Višić

Filip Višić je stručnjak za digitalni marketing i poslovanje te vlasnik tvrtke Informativka d.o.o. Prije nego što je odlučio osnovati vlastitu tvrtku, radio je kao voditelj prodaje na projektima kao što su Iskrica i Posao.hr, kao samostalni voditelj marketinga u Allianz Directu te kao konzultant u internacionalnoj digitalnoj agenciji Goldbach.

Obrazovanje

Završio je Opću gimnaziju u Velikoj Gorici.

Privatni život

Rođen je 18.4.1981. godine u Čakovcu, ali nema nikakve veze s Međimurjem. Odrastao je u Zagrebu i Velikoj Gorici. Trenutno živi u Zagrebu.

Posao

Filip Višić je s radom na internetu počeo još 2003. godine. Zaposlio se u manje poznatoj tvrtki Olympic International d.o.o. koja je tada bila vlasnik portala Iskrica.com, Croatiabiz.com i Posao.hr. Počeo je kao telefonski operater na servisu Javnanadmetanja.com, a nakon toga se prebacio na prodaju oglasnog prostora na gore spomenutim portalima. S vremenom je stekao više povjerenja pa je postao project manager na projektima Edukacija.hr i Poslovni-software.com.

S obzirom na to da su portali Edukacija.hr i Posao.hr prodani Oglasnik grupaciji, Filip je smatrao da ondje više nema previše mjesta za njega. Prešao je na portal Crozilla.com (oglasnik za nekretnine) gdje je radio kao voditelj online marketinga i prodaje.

Na novom poslu je ostao relativno kratko jer je 2007. godine odlučio osnovati vlastitu tvrtku. Tvrtka Informativka d.o.o. se bavi digitalnim marketingom i razvojem online poslovanja, a edukacija, web consulting, internet marketing i razvoj web portala samo su neke od usluga koje nude.

Uz svoju tvrtku, Filip je karijeru nastavio graditi u tvrtki Allianz Direct. Ondje je radio kao voditelj marketinga, a u opisu njegovog posla nalazila se komunikacija i pregovaranje s medijima te osmišljavanje marketinških kampanja. Par mjeseci se bavio i organizacijom WebMarket konferencije – prve konferencije o online trgovini u Hrvatskoj.

2009. godine pokreće i vlastiti blog koji je fokusiran na digitalni marketing, online komunikaciju i poslovanje na internetu na adresi filipvisic.com, a u studenom 2009. godine pokreće novi web projekt – online magazin Specijalist. Projekt je pokrenut kako bi se na jednom mjestu okupili regionalni stručnjaci za Internet koji će pisati o businessu, medijima, komunikaciji, projektima i tehnologiji.

Iz Allianz Directa prelazi u Goldbach Audience. Goldbach Audience je u tom trenutku bio najveća mreža/agencija u Hrvatskoj koja se bavila isključivo online marketingom. Filip je u toj agenciji radio kao media & product manager sve do kraja 2011. godine. Bio je zadužen za media planiranje i kreiranje mreže portala unutar koje se u jednom trenutku nalazilo više od 200 portala. Posljednjih godinu dana u Goldbachu bio je zadužen za media planiranje za europsko tržište. Odradio je kompletnu europsku display kampanju Hrvatske turističke zajednice vrijednu nekoliko milijuna kuna.

2013. i 2014. godinu je proveo kao managing consultant u Goldbachu.

Filip 2015./2016. godinu provodi kao konzultant u agenciji AdPilot Group gdje se bavio uvođenjem Programmatic sustava u Hrvatsku.

Nakon svega je zaključio da je vrijeme da se potpuno posveti svojoj tvrtki pa se odlučio fokusirati na ono za što kaže da zna najbolje, a to je internet marketing, digitalna komunikacija i internet poslovanje.

2018. godine je pokrenuo blog o izgradnji kuće Moja Kuća. Riječ je o prvom blogu takvog tipa u Hrvatskoj, a obuhvaća sve od financiranja i pripreme glavnog plana, preko rušenja i gradnje objekta, do uređenja interijera i okućnice. Na ideju o pokretanju ovog bloga došao je nakon što su se on i supruga i sami našli u problemima kada su 2016. godine kupili kuću za koju se ispostavilo da je jako loša te da je nije moguće renovirati nego je potrebno rušenje i gradnja nove kuće.

Najveća postignuća 

Filip Višić je od 2003. godine iskustvo u vođenju internetskih projekata i internetskom marketingu razvijao na brojnim vlastitim, ali i drugim projektima, te u radu za internacionalne kompanije kao što su Goldbach i AdPilot.

Nakon svega je 2007. godine odlučio osnovati vlastitu tvrtku koja se bavi internet marketingom i web consultingom.

Filip Višić je tijekom godina radio na raznim projektima, a par njegovih vlastitih koje vrijedi istaknuti su Lektire.hr (portal za pomoć kod pisanja lektira), Savjetnica (portal sa savjetima za žene) i online CRM eKomunikacija, web aplikaciju za upravljanje klijentima, prilagođenu manjim i srednjim tvrtkama.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*