Filip Dizdar

Filip Dizdar je svestrani umjetnik, redatelj i glazbenik iz Sukošana koji se u glazbu zaljubio dok je još bio dijete. Osim u glazbi Filip se dokazao i na području snimanja videa kao i fotografije.

Obrazovanje

Filip od malih nogu pokazuje ljubav prema glazbi pa nije čudno što je pohađao školu za pjevanje i solo klarinet.

Privatni život

Filip Dizdar je rođen 17. lipnja 1989. godine u Zadru kao drugo dijete. Filip ima stariju sestru Natali Dizdar koja se uspjela nametnuti u glazbenom svijetu zahvaljujući vokalnim sposobnostima i odličnim pjesmama.

Filip je rođen u glazbenoj obitelji, a osim sestre Natali koja je počela pjevati dok je imala pet godina i otac Boris je poznat po glasovnim mogućnostima. U obiteljskoj kući Dizdar rijetko kada je bila tišina jer se pored pjevanja uvijek morao svirati neki instrument.

Još od rane dobi bilježi nastupe na brojnim festivalima kao i dječjima, a sudjelovao je i u popularnoj dječjoj emisiji “Turbo Limach Show”.

Kao dijete želio je raditi kao profesor glazbene kulture jer je bio oduševljen svojim profesorom i želio je biti poput njega. Želja da radi kao profesor ubrzo ga je prošla jer ga je glazba sve više počela okupirati, pa je tako razmišljao kako da spoji film i glazbu.

Filip je izjavio kako često ostaje u korektnim odnosima s bivšim djevojaka jer je rijetko koji prekid završio svađom. Kada upozna novu curu nastoji se potruditi da potraje traje što duže.

Kod žena najviše voli suptilnost i humor i ne voli žene koje su previše agresivne. Drage su mu djevojke koje imaju svoje mišljenje.

Posao

Filip se glazbom profesionalno počeo baviti od showa “Showtime”, a iza sebe ima već jedan studijski album. Imao je 18 godina kada se natjecao u showu “Showtime” gdje je snimio prvu pjesmu “Za osmijeh tvoj” u suradnji s Baby Dooksom.

S Davorom Juragom 2009. godine snimio je pjesmu “Ljubav na ulazu” zbog koje je ušao u finale festivala “Večer Dalmatinske Šansone” nakon čega ga se sve više moglo čuti na radiju.

Uslijedilo je potpisivanje ugovora s diskografskom kućom Menart te snimanje albuma prvijenca. Započeo je suradnju s nekoliko autora poput Igora Ivanovića, Zvonimira Duspera, Ivana Dečaka, Dine Šarana, Igora Ivanovića te Ante Perkovića.

Prvi službeni singl s albuma bio je “Sunce” pjesma koju je radio s Ivanovićem i Aljošom Šerićem. Pjesma se našla u stalnim programima glazbenih emisija.

Nakon pjesme “Sunce” krenula je suradnja sa Zvonimirom Dusperom s kojim je snimio pjesmu “Lijepa”. Slijedi rad na novom studijskom albumu koji je će biti autorski, a jasno je kako će i ovaj album imati prepoznatljivi zvuk.

Filip se pored glazbe nastoji što više baviti fotografijom, pa je tako radio naslovnice za mnoge časopise, covere albuma te razne jumbo plakate. Osim toga bavi se i video produkcijom, a snimio je preko 160 videa, reklama i glazbenih spotova.

Najveća postignuća

Filip je 2012. godine pokrenuo na MPA akademiji “Video production program” gdje uči polaznike o video produkciji, a tečaj svake godine bilježi sve veći broj polaznika, nakon čega je uspio ostvariti suradnju s brojnim poznatim izvođačima te raznim TV kućama.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*