Filip Brkić

Filip Brkić je popularni sportski televizijski novinar. Gledateljima je posebno poznat kao TV lice na RTL-u gdje radi kao reporter i voditelj sportskog dijela vijesti RTL-a, voditelj emisija RTL Danas i RTL Liga.

Obrazovanje

Filip je diplomirao na visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije “Dag Hammarskjold” u Zagrebu.

Privatni život

Filip Brkić rođen je 11.9.1979. godine. Sport je zavolio još u najranijem djetinjstvu kada je kao dječak obožavao slušati sportskog komentatora Božu Sušeca, dok ga je sportski komentator Ivica Blažičko najviše naučio kao dijete pa ga Filip smatra svojim TV tatom.

Osim obožavanog sporta kojem se profesionalno posvetio, popularnom sportskom voditelju područje profesionalnog interesa su geopolitika, povijest i diplomacija. Omiljeni hobi mu je vožnja biciklom.

U svom poslu svakodnevno nauči nešto novo, a najviše voli kada izvještava o nacionalnim sportskim timovima. Suce nikada ne komentira jer ako i loše sude to ne može promijeniti.

Filip je tri godine bio s poznatom voditeljicom Anjom Alavanjom, no krajem 2007. godine ljubav je pukla.

U svibnju 2016. godine Filip se oženio za košarkašicu Ivu Cigler s kojom je bio u vezi tri godine, a upoznali su ih zajednički prijatelji. Vjenčanju, koje je održano na imanju Kraljev vrh podno Sljemena, nazočile su brojne poznate ličnosti, Filipovi kolege s RTL televizije te Ivine kolegice iz Hrvatske košarkaške reprezentacije.

18. svibnja 2017. godine Filip Brkić i Iva Cigler postali su roditelji djevojčice.

Utakmice svoje supruge Ive nije nikada komentirao, a kada bi mu se ukazala ta prilika rado bi je ustupio drugome.

Posao

Prvo novinarsko iskustvo Filip je stekao na Radio Ciboni, u Sportskim novostima, CCN-u i na Novoj TV.

Od 2004. radi na RTL-u kao reporter, voditelj i urednik u sportskoj redakciji Informativnog programa. Komentator je i na programu Arena sport za nogomet i rukomet.

Kao sportski komentator debitirao je na pripremnim turnirima Svjetskog prvenstva u rukometu, a službeno je širokoj hrvatskoj javnosti poznat od 2009. kada je RTL kupio prava za prijenos rukometnog SP-a u Hrvatskoj.

Od tada do danas iza njega je mnoštvo sportskih reportaža i komentatorskih izvještavanja svjetskih i europskih rukometnih prvenstava, engleske Premier lige, turnira “Ožujsko balote kup” u Sinju, takmičenje Red Bul Air Race serije u Rovinju, te mnogo drugih. Iscrpno i uspješno za vrijeme prvenstava za gledatelje daje sportske analize utakmica, intervjue s našim sportašima i izbornikom s terena, na tv ekrane prenosi dojmove navijača i sportsku atmosferu po gradovima.

Svojim najvećim poslovnim izazovom smatra komentiranje sportskih prijenosa jer je to najzahtjevniji dio novinarstva. Najteži dio posla mu je zadovoljiti sve ukuse gledatelja.

Također, član je RTL-ov nogometno tima koji je oformljen za humanitarne utakmice s drugim televizijama i zvjezdanim ekipama. Rado se pridružuje i ostalim humanitarnim akcijama.

Najveća postignuća

Filip Brkić je bio glavni reporter i komentator Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. i 2017. Hrvatski zbor sportskih novinara 2005. godine mu je dodijelio nagradu za televizijsko novinarstvo.

Autor: D.G.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*