Emil Tedeschi

Emil Tedeschi je poznati hrvatski poduzetnik na čelu Atlantic Grupe, a čiji je i osnivač. Emil je uspješan poduzetnik s velikim brojem nagrada i priznanja, pa je tako proglašen za menadžera godine.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne i srednje škole Emil je otišao u vojsku, da bi se potom preselio u inozemstvo kako bi nastavio školovanje. Budući da ubrzo počeo raditi, fakultet nije završio nego je to odlučio učiniti kasnije kada će imati vremena i prilike. Studij je na kraju upisao nakon što je napunio 40. Godina i diplomirao na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta.

Privatni život

Emil Tedeschi rođen je 6. Travnja 1967. godine u Splitu. Njegova obitelj vuče korijene iz Venecije odakle je pradjed radeći kao trgovac došao na Korčulu. Otac Svetozar Tedeschi diplomirao je pravo u Splitu, a neko vrijeme je radio u hotelijerstvu na Korčuli.

Kada je 1974. godine Svetozar izbačen iz Partije i s posla, odlazi u Zagreb gdje je dobio radno mjesto direktora sektora za investicije i razvoj u Zagrebačkoj tvornici papira. Uskoro prelazi na drugo radno mjesto u tvrtku Zagreb-Mainz sa sjedištem u Frankfurtu čiji je suvlasnik bila Privredna banka Zagreb.

Krajem osamdesetih odlazi u Trst gdje je u suradnji s partnerom iz Italije otvorio tvrtku za trgovinu na malo. Kratko vrijeme bio je suvlasnik novina “Novi danas” da bi 1996. godine otišao u mirovinu. Emilova majka Đurđica i Svetozarova supruga radila je dugo vremena kao sutkinja na Korčuli.

Njihov sin Emil počeo je 1989. godine raditi u očevoj tvrtki u Milanu. Emil Tedeschi u sretnom je braku sa suprugom Majom s kojom ima dvoje djece, a žive u velikoj vili na Gornjem gradu. Vila koja se proteže na više od tisuće četvornih metara smatra se kulturnim dobrom.

Posao

Emil je prvo počeo raditi kod oca u Milanu, a nakon toga je prešao u tvrtku Meteor u Londonu koja se bavi trgovinom papira i celuloze. Imao je samo 22 godine kada je postao direktor podružnice u Milanu.

Atlantic Grupu osnovao je 1991. godine. Na početku je imao samo šest zaposlenika, a tvrtka je u početku imala prihode od prodaje čokolada Ferreo i žvakaćih guma Wrigley. S vremenom je proširio ponudu.

Najveća postignuća

Nakon što je proširio ponudu u Atlanticu, postao je suvlasnikom velikog sustava Ataco d.o.o. u Sarajevu i Mostaru, a koji se bavi distribucijom robe multinacionalnih kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Emil je 2002. godine dobio veliko priznanje kada je proglašen za menadžera godine. Godinu dana nakon što je dobio proznanje, Atlantic broji već tisuću zaposlenih s prometom u godinu dana koji iznosi 140 milijuna eura. Već je 2009. godine imao 1.800 zaposlenika te promet od 300 milijuna eura s prosječnim rastom od 10%.

Godine 2010. preuzeo je tvrtku iz Slovenije Droga Kolinska, koju je kupio zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj. Pretpostavlja se da je transakcija vrijedila oko 200 milijuna eura.

Nakon što je kupio slovensku tvrtku Emil je proširio poslovno carstvo s više od 4.000 zaposlenih i s prometom preko 600 milijuna eura.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*