Dušan Bućan

Dušan Bućan poznat je kao voditelj showa Farme te kazališni, filmski i televizijski glumac s velikim brojem uloga u mnogim kazališnim i televizijskim projektima.

Obrazovanje

Dušan Bućan je nakon završene srednje škole upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2002. godine na odsjeku glume kod profesora Borne Baletića.

Privatni život

Dušan Bućan rođen je 28. rujna 1976. godine u Zagrebu. Poznat je po vezi s Ivanom Stanić, grafičkom dizajnericom. Upoznali su ih prijatelji, a povezala ih je zajednička strast prema konjima.

Zaljubljenost nikada nisu pokušavali sakriti, pa je tako Dušan nekoliko puta istaknuo kako se vesele svakom danu koji provedu zajedno.

Dušan je u neposrednoj blizini Zagreba uredio farmu na kojoj ima nekoliko životinja.

Posao

Dušan Bućan poznat je kao član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u kojem djeluje od 2007. godine.

Pojavio se u brojnim televizijskim serijama “Zlatni vrč”, “Bitange i princeze”, “Veliki odmor”, “Crvena prašina”, “Urota”, “Počivali u miru”, “Luda kuća”, “Bumerang”, “Naša mala klinika”.

U HNK-u je glumio u predstavama “Nora/Kuća lutaka”, “U znaku vage”, “Lulu”, “Rat i mir”, “Bella figura”, “Po motivima novela”, “Višnjik”, “Šišmišu”, “I konje ubijaju, zar ne?”, “Važno je zvati se Ernest”, “Idemo na more”, “Čaruga”, “Građanin političar”, “Sprovod u Teresienburgu”.

Dušan se pojavio u predstavama izvan matičnog kazališta, pa je tako u kazalištu “Gavella” glumio u predstavi “Ah, Nora, Nora” , u kazalištu Histrioni glumio je u predstavi “Lutkarska scena Ivana Brlić- Mažuarnić”.

Pored toga što se istaknuo u kazališnim i televizijskim ulogama Dušan je pokakazo da ima višestruki talent pjevajući i plešući u showu “Tvoje lice zvuči poznato”. U nekoliko emisija pokazao je kako može dobro kopirati druge slavne ličnosti.

Najveća postignuća

Nagrada Hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladom umjetniku do 28 godina za dramu uslijedila je za “Proljetno buđenje Franka Wedekinda” u izvedbi kazališta Teatar Itd.

loading...

Nagrada za najboljeg glumca uslijedila je za ulogu klauna u predstavi “Lutkarske scene Ivana Brlić-Mažuranić” . Nagradu je dobio zajedno s Hrvojem Zalarom 2003. godine.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*