Dušan Bućan

Dušan Bućan poznat je kao voditelj showa Farme te kazališni, filmski i televizijski glumac s velikim brojem uloga u mnogim kazališnim i televizijskim projektima. Kao priznati glumac osvojio je nekoliko važnih nagrada.

Obrazovanje

Dušan Bućan je nakon završene srednje škole upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2002. godine na odsjeku glume kod profesora Borne Baletića.

Privatni život

Dušan Bućan rođen je 28.9.1976. godine u Zagrebu. Poznat je po vezi s Ivanom Stanić, grafičkom dizajnericom. Upoznali su ih prijatelji, a povezala ih je zajednička strast prema konjima. Zaljubljenost nikada nisu pokušavali sakriti, pa je tako Dušan nekoliko puta istaknuo kako se vesele svakom danu koji provedu zajedno.

Dušan je u neposrednoj blizini Zagreba uredio farmu na kojoj ima nekoliko životinja, a posebnu pažnju posvetio je konjima za koje ga veže ljubav još od djetinjstva kada ih je uzgajao njegov djed.

14.6.2019. godine Dušan Bućan je u društvu avanturista i putopisca Borisa Veličana krenuo na 1200 kilometara dug put do Crnog mora. Avanturistički dvojac planirao je put od 35 dana, a društvo na putu radile su im terenske kobile Zeka i Divna koje su se također dobro pripremale za ovo putovanje. Tijekom putovanja koje su proveli jašući, kampirali su na otvorenom i zajedno pripremali hranu. Cilj putovanja bilo je propitati zahtjeve suvremenog čovjeka koji danas ovisi o tehnologiji i Internetu.

Posao

Dušan Bućan poznat je kao član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u kojem djeluje od 2007. godine.

Pojavio se u brojnim televizijskim serijama “Zlatni vrč”, “Bitange i princeze”, “Veliki odmor”, “Crvena prašina”, “Urota”, “Počivali u miru”, “Luda kuća”, “Bumerang”, “Naša mala klinika”.

U HNK-u je glumio u predstavama “Nora/Kuća lutaka”, “U znaku vage”, “Lulu”, “Rat i mir”, “Bella figura”, “Po motivima novela”, “Višnjik”, “Šišmišu”, “I konje ubijaju, zar ne?”, “Važno je zvati se Ernest”, “Idemo na more”, “Čaruga”, “Građanin političar”, “Sprovod u Teresienburgu”.

Dušan se pojavio u predstavama izvan matičnog kazališta, pa je tako u kazalištu “Gavella” glumio u predstavi “Ah, Nora, Nora” , u kazalištu Histrioni glumio je u predstavi “Lutkarska scena Ivana Brlić- Mažuarnić”.

Pored toga što se istaknuo u kazališnim i televizijskim ulogama Dušan je pokazao da ima višestruki talent pjevajući i plešući u showu “Tvoje lice zvuči poznato”. U nekoliko emisija pokazao je kako može dobro kopirati druge slavne ličnosti.

U listopadu 2019. godine Dušan se okušao kao voditelj zabavnog showa Nove TV “Zvijezde pod hipnozom”.

Najveća postignuća

Nagrada Hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladom umjetniku do 28 godina za dramu uslijedila je za “Proljetno buđenje Franka Wedekinda” u izvedbi kazališta Teatar Itd.

Nagrada za najboljeg glumca uslijedila je za ulogu klauna u predstavi “Lutkarske scene Ivana Brlić-Mažuranić” . Nagradu je dobio zajedno s Hrvojem Zalarom 2003. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*