Dragan Munjiza

Dragan Munjiza uspješan je hrvatski poduzetnik i menadžer. Jedanaest je godina radio u Atlantic grupi, sve dok nije prešao u Agrokor i postao predsjednik Uprave Konzuma. 2007. godine otišao je iz Agrokora i postao direktor Gastro Grupe. Istovremeno je pokrenuo vlastitu tvrtku koja se bavi savjetovanjem u području menadžmenta i prodaje. Munjiza je rođen u Zagrebu 1966. godine.

Obrazovanje

Dragan Munjiza osnovnu je i srednju školu završio u Zagrebu, gdje je nakon mature upisao Ekonomski fakultet. Na tom fakultetu diplomirao je na smjeru tržišnih komunikacija. Kasnije je završio još mnogo stručnih programa. Pohađao je programe INSEAD u Francuskoj i IEDC u Sloveniji, zatim program Store Wars i General Management. Usavršavao se i u Parizu, na Oxfordu i Bledu.

U tvrtkama u kojima je radio polazio je mnoge interne treninge na kojima se usavršavao u prodaji, distribuciji i menadžmentu.

2007. godine započeo je edukaciju certificiranih članova Nadzornih odbora (NO), što su organizirali Ekonomski fakulteti u Zagrebu i Splitu i organizacija CROMA. Ovdje je Munjiza bio pripadnik prve generacije programa.

Privatni život

Dragan Munjiza rođen je 1966. godine u Zagrebu. Odrastao je u Dubravi. U svojim dvadesetim godinama se oženio i sa svojom suprugom, inače kirurginjom, dobio dvoje djece – Jakova i Emanuelu. Zbog posla je neko vrijeme živio u Milanu, u Italiji. Danas živi u stanu u centru Zagreba, a odmara se u svojoj vikendici u Sloveniji.

Nakon odlaska s poslovne pozicije u Agrokoru, napomenuo je da je otišao prvenstveno iz “kulturoloških razlika”, naime, Munjiza napominje da je veliki obožavatelj heavy metal glazbe i new agea, dok su njegovi bivši kolege u koncernu najviše slušali Škoru i Thompsona, na čije je koncerte onda i on bio primoran ići.

Munjiza je i strastveni snowboarder (kaže da je jedan od najstarijih rekreativnih snowboardera), a jako voli i putovanja. Barem jednom godišnje posjeti Umbriju, mjesto gdje se nalazi sjedište franjevačkog reda, a nekada posjećuje i druga svetišta. Munjiza je veliki katolički vjernik, stoga nastoji godišnji odmor provesti negdje gdje može posjetiti neko vjersko odredište.

Posao

Svoju menadžersku karijeru Munjiza je započeo 1991. godine u Atlantic grupi. Tamo je radio 11 godina i prošao mnoge pozicije, od prodavača i komercijalista do potpredsjednika i jednog od članova Nadzornog odbora sestrinske tvrtke Montana d.d.

2002. godine počeo je raditi za Agrokor, odnosno Konzum, gdje je bio predsjednik Uprave. Istovremeno je bio i član Nadzornog odbora jedne od tvrtki unutar Agrokora. Obnašao je dužnost dopredsjednika Udruge poslodavaca te predsjednika hrvatskog ogranka organizacije ECR.

2007. godine Munjiza je otišao iz Agrokora i započeo s vlastitim projektom Jakov Viktor, koji je 2008. godine prerastao u istoimenu tvrtku. Tvrtka se primarno bavila savjetovanjem malim i srednjim poduzetnicima iz Hrvatske i regije. Ovdje je Munjiza surađivao s mnogim velikim tvrtkama iz Hrvatske, ali i s velikim stranim kompanijama iz Amerike, Norveške, Austrije i slično.

Munjiza je nakon odlaska iz koncerna Agrokor postao i član uprave za prodaju i marketing u Generalturistu. Radio je kao član Nadzornog odbora Megatrenda i savjetnik tvrtki Profil i Tim-kabel. 2008. godine postao je direktor Gastro Grupe.

Osim toga, Munjiza je aktivno pisao kolumne i članke za razne časopise, poput Poslovnog dnevnika, Poslovnog savjetnika, Lidera, časopisa The Man i hrvatskog ogranka Rolling Stonea te povremeno bio gost predavač na Ekonomskom fakultetu, na katedri za radno pravo i marketing.

Najveća postignuća

Svoja najveća poslovna postignuća Munjiza je dosegnuo radeći za tvrtku Agrokor. 2006. godine, dok je radio za Konzum, dobio je nagradu Managera godine u kategoriji velikih poduzeća i to zbog njegova doprinosa u razvoju Konzumova tima.

Munjiza je aktivni član Predsjedništva Hrvatske Udruge Nadzornih Odbora (HUNO-a).

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*