Domagoj Janković

Domagoj Janković hrvatski je glumac koji je svoju karijeru počeo graditi u kazalištu, a publici je posebno postao poznat po ulozi Harija Babana u televizijskoj seriji “Prava žena”. Uz to, Janković je glumio i u serijama “Crno-bijeli svijet” i “Kud puklo da puklo”, kao i u filmovima poput “Narodni heroj Ljiljan Vidić” i “Broj 55”.

Obrazovanje

Diplomirao je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Posao

Jankovića je gluma zanimala još od djetinjstva te je stoga i upisao studij glume. Nakon što je diplomirao, počeo je glumiti u Zagrebačkom kazalištu mladih. Neke od predstava u kojima je glumio su: “Staging a Play: Tartuffe”, “Teror tolerancije”, “Pomutnje” i druge.

2011. godine Janković je ostvario ulogu u kratkom filmu “Vikend”, a iduće je godine glumio, također u kratkom filmu, “Životinjsko carstvo”.
Janković je 2014. godine glumio Dugog u filmu “Broj 55”, kao i gosta u klubu u filmu “Iza sna”. Ulogu Andrije ostvario je 2015. godine u filmu “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, a iste je godine glumio Zlatka u seriji “Crno-bijeli svijet” i Luku u “Kud puklo da puklo”. Također je ostvario uloge u kratkim filmovima kao što su “Odlazak”, “Soba s kosim pogledom”, “Frankenstein” i “Što ćemo sa stanom?”.

Iduće je godine počeo glumiti samouvjerenog mladića iz dobrostojeće obitelji, Harija Babana u televizijskoj seriji “Prava žena”.
Snimio je i sinkronizaciju za “Zootropolu”, animirani film u kojemu je svoj glas posudio Jogiju.

2017. godine svoj je glas posudio u animiranom filmu “Vampirko”, a iste je godine ostvario i ulogu u kratkom filmu “Točka zarez”. 2018. godine snimio je sinkronizaciju za animirani film “Brzi Ozzy” te je ujedno počeo i glumiti u seriji “McMafia”.

Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Najveća postignuća

Titulu najpopularnijeg mladića, onoga koji uživa biti u centru pažnje, a koji se ne može pohvaliti iznimnim fakultetskim rezultatima, publici je bila posebno draga i rado pamti Domagoja Jankovića po ulozi Harija Babana u seriji “Prava žena”.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*