Dean Pelić

Dean Pelić poznat je kao maneken iz Umaga koji zahvaljujući izgledu iza sebe ima brojne uspjehe na modnim pistama u Hrvatskoj i šire. Dean je i autor knjige “Njegova strana priče Tebi” s rekordnom prodajom u pretprodaji. Pisao je i za Index Rouge.

Obrazovanje

Dean Pelić imao je samo 14 godina kada je otišao iz Umaga u Pazin kako bi pohađao Klasičnu gimnaziju. Nakon toga je u Zagrebu završio Menadžment, marketing i turizam.

Privatni život

Dean Pelić rođen je 16.6. 1986. godine u Umagu. Priznao je kako za njega ne postoji idealan tip žene te da najviše voli ambiciozni i opušteni tip žene s kojom bi mogao dijeliti zajedničke interese.

Priznao je kako više voli snimanja od revija jer fotografi već znaju što žele i većina traži njegov pogled po kojem je postao poznat. Na snimanjima ima priliku nositi odjeću koju privatno inače ne nosi i za razliku od revija koje su kratke i završe u par sekundi, fotografiranje je kreativnije i na kraju je zanimljivo vidjeti konačni proizvod u obliku fotografije.

Slobodne trenutke najviše voli provoditi vani u prirodi ili na treningu, a dok je kod kuće najčešće se zna opustiti uz glazbu i dobar film.

Posao

Dok je studirao u Zagrebu Dean se počeo baviti modelingom, pa je tako znao propustiti pojedina predavanja kako bi mogao odraditi reviju ili otići na snimanje za modni časopis.

Bez obzira što je završio Menadžment, marketing i turizam, ubrzo je otkrio kako mu je velika želja baviti se novinarstvom i radom na televiziji, što ga je na kraju dovelo do manekenstva i glume.

Nije imao namjeru baviti se manekenstvom dok ga bliska prijateljica nije odvela u modnu agenciju. Nakon samo nekoliko dana imao je prvo veliko snimanje, a zatim i reviju.

Deanova karijera od tog je trenutka krenula uzlaznom putanjom, nosio je brojne revije i pojavio se u skoro svakom časopisu. Snimio je jumbo plakate, editorijale, TV reklame i modne kampanje.

U vrijeme kada je uzeo predah od manekenstva Dean je radio kao novinar i voditelj te glumac. Glumio se bavio preko devet godina glumeći u tv serijama i raznim predstavama.
Prvi inozemni angažman dobio je u Poljskoj gdje je odradio snimanje za dvije modne kampanje.

Nakon šest godina stigla je ponuda za rad u Milanu, a samo nekoliko dana kasnije dobio je i prvi veliki posao. Bila je to revija John Galliana. Uslijedili su poslovi u Italiji, Sloveniji, Austriji i Grčkoj te drugim europskim zemljama, pa je tako nosio revije za poznate modne kuće kao što su Mangano, Kenzo, Calvin Klein, Modiana, Puma, Lacoste, Martin Arbanas i Scalise.

Pored toga što je ostao poznat kao maneken, Deana su mnogi zapamtili zahvaljujući i kolumni na svojoj web stranici gdje iznosi mišljenje o manekenstvu, muško-ženskim odnosima i drugim životnim temama. Pisao je i za Index Rouge.

Najveća postignuća

Godine 2015. Dean je objavio knjigu “Njegova strana priče Tebi”. Radi se o jednom od najiščekivanijih naslova, knjizi koja je i prije izlaska srušila rekord najprodavanije knjige u pretprodaji.

U knjizi Dean nastoji pokazati kako stare vrijednosti nisu zaboravljene i da u svijetu još uvijek postoje džentlmeni.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*