Davor Bilman

Davor Bilman je svestrani ekonomist i učitelj plesa. Široj javnosti je poznatiji po svojoj strogoći kao član žirija u popularnoj zabavnoj emisiji HRT-a “Ples sa zvijezdama”, petoj sezoni show-a “Super talent” koji se prikazuje na Novoj TV i kao pobjednik u prvoj sezoni HRT-a show-a “Ja to mogu”. Član je Međunarodne udruge plesnih učitelja, Hrvatske udruge plesnih trenera i sudaca, Zbora sudaca, te nositelj Međunarodne sudačke licence. Od 2013. u Zagrebu je osnovao i vodi plesnu školu “B dance”.

Obrazovanje

Davor Bilman nakon osnovne škole pohađao je III. Gimnaziju u Zagrebu.

Studirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu smjer Organizacija i Menadžment.

Par godina nakon diplome na istom fakultetu upisao je i završio poslijediplomski studij Poslovnog marketinga.

Dodatno se usavršavao i postao licencirani predavač za radionice i treninge na više područja: prodaje, timskog rada, komunikacije i savjetovanja.

Završio je nivo Neuro Lingvističkog Programiranja.

Privatni život

Davor Bilman je rođen 16.12.1975. u Zagrebu. Pleše od svoje četrnaeste godine, a na satove plesa ga je upisala majka koja je ples oduvijek smatrala dijelom kulture. Bilman je jako zavolio ples, a plesne vještine su mu u prošlosti pomogle da impresionira djevojke koje su mu se sviđale.

Od bivše supruge Vesne koja mu je bila dugogodišnja plesna partnerica i s kojom je nastupao na mnogim plesnim turnirima, razveo se 2011. i ostao u dobrim odnosima. Zajednički se brinu za sina Lea.

Nova Bilmanova partnerica s kojom je u sretnoj vezi je Maja Gačić koja je diplomirala medicinu i radi u poznatoj međunarodnoj farmaceutskoj tvrtki.

Osim plesa i poslovne psihologije s kojom se profesionalno bavi, Bilmanu su velika strast i auti, a posebno voli kvalitetne i lijepe aute. Na kritike koje su mu upućene kao članu žirija ne obazire se pretjerano, no uvijek mu je draže kada kod gledatelja izazove potrebu da se jave i kritiziraju nego da ostanu ravnodušni.

Premda je okrutan u ocjenjivanju i djeluje kao osoba bez slabosti, Davor Bilman je slab na slatkiše, posebno čokoladu i film “Prljavi ples”, a pjesme iz tog filma uvijek rado sluša.

Posao

Kao dugogodišnji plesač Davor Bilman pleše različite stilove plesa i kontinuirano se educira kod najpoznatijih svjetskih plesnih instruktora, te s bivšom suprugom Vesnom postaje prvakom Hrvatske u 10 plesova, 5 standardnih i 5 latino američkih.

Bivši supružnici su u Zagrebu 1999. osnovali Plesnu školu Diva koja je ime dobila po njima kao osnivačima, a Bilman je bio suvoditelj sve do 2011.

Bilman se od 2010. intenzivno posvetio salsi i bachati neumorno se educirao posjećujući svjetske festivale.

Nakon razvoda Bilman je u Zagrebu 2013. osnovao i vodi plesnu školu B dance sa svojom novom partnericom Majom Gačić. Par se u plesnoj školi fokusirao na senzualne plesove kao što je kizomba kojeg mnogi nazivaju afričkim tangom i bachata. U Portugalu su pohađali tečaj za instruktora kizombe gdje su usavršili svoje vještine, a česti su gosti na plesnjacima diljem Hrvatske.

Premda je Davor Bilman po struci diplomirani ekonomist, ne bavi se toliko ekonomijom koliko psihologijom ljudi, odnosno poslovnim savjetovanjem, treninzima prodaje, komunikacijom, pregovaranjem i govorom tijela. U svom poslu uživa, a njegov životni moto je “Danas znam manje nego što ću znati sutra”.

Nakon što je diplomirao ekonomiju zaposlio se u automobilskoj industriji u kojoj je radio na prodajnim i voditeljskim pozicijama punih osam godina. Kasnije se zaposlio u tvrtki Vernar Adria d.o.o. kao Executive Training specialist i na toj poziciji proveo sedam godina.

Svoju tvrtku Faktor B d.o.o. osnovao je 2013. u Zagrebu. Polaznicima svojih treninga Bilman prenosi nova znanja i vještine te ih uči kako da ih primjenjuju u praksi. Kao trener educira djelatnike raznih poslovnih tvrtki kao što su Podravka, zagrebačka banka, VIPnet, OMV, Mazda i mnoge druge.

Javnosti je predstavio metodu “Skener osobnosti by Davor Bilman”, odnosnu brzu i jednostavnu vještinu prepoznavanja nečije osobnosti na osnovi načina na koji se odijeva, izgleda i govori.

Najveća postignuća

Davor Bilman dobitnik je mnogih nagrada u Hrvatskoj među kojima su nagrade u latino-američkim plesovima, te kombinacije deset plesova.

Autor: D.G.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*