Daniela Trbović

Daniela Trbović je hrvatska televizijska i radijska voditeljica i kolumnistica rođena u Karlovcu 27.9.1963. godine. Karijeru je započela na televiziji Z3, a nastavila na HTV-u. Vodila je razne zabavne emisije i kvizove poput Najslabije karike, 8. kata, BezVeze, Od 5 do 7 i mnoge druge. Poznata je i kao voditeljica popularne jutarnje emisiju Dobro jutro, Hrvatska i jutarnje emisije na zagrebačkom Radiju Sljeme.

Obrazovanje

Daniela Trbović završila je osnovnu školu i gimnaziju u Karlovcu s odličnim uspjehom. U Zagrebu je studirala na Medicinskom fakultetu, ali je od studija medicine odustala i posvetila se novinarskom poslu.

Privatni život

Daniela je rođena 27.9.1963. godine u Karlovcu, gdje je provela sretno djetinjstvo, a danas živi i radi u Zagrebu. Kćer je Ilije Trbovića koji je umro od posljedica leukemije 2007. godine. Ima mlađu sestru Natašu i voli provoditi vrijeme sa svojom nećakinjom Mišom.

Bila je u braku sa Šimom Vlajkijem s kojim se vjenčala 1997. godine. Daniela je bila Vlajkijeva treća supruga, a od njega se rastala 2005. godine nakon što je saznala da je vara. Njihov sin Lovro, rođen 2000. godine, nakon rastave je ostao s majkom.

Od 2010. do 2013. bila je u ozbiljnoj vezi s poznatim kazališnim redateljem Oliverom Frljićem.

U slobodno vrijeme voli se baviti sportovima poput biciklizma ili vježbanja u teretani, a gotovo cijelo djetinjstvo bavila se plesom i plesala je u Baletnom studiju u kazalištu u Karlovcu.

Od 2006. godine ima problema sa štitnjačom, ali se s njima uz odgovarajući terapiju uspješno nosi, a 2010. godine je operirala cistu na jajniku.

Živi u Zagrebu na Jarunu sa sinom Lovrom i psom Rockyjem.

Posao

Daniela Trbović je najpoznatija kao televizijska voditeljica, a tijekom svoje karijere pisala je kolumne i radila na radiju.

Televizijsku karijeru započela je na Z3 televiziji s 27 godina, a kasnije je prešla na HTV, gdje radi i danas. Na Z3 televiziji radila je različite poslove, čitala vijesti, snimala reklame, talk showove i razne zabavne emisije. U 90-ima je s Hamedom Bangourom vodila popularnu glazbenu emisiju Hit Depo koja je trajala čak 14 godina, a s emitiranjem je završila 2003. godine.

Na početku karijere radila je u emisijama kao što su Cro Pop Rock i Sunce, a kasnije je vodila razne manifestacije poput izbora ljepote Miss Hrvatske, festivala, dodjela Porina i Dore, te sučeljavanje predsjedničkih kandidata uoči predsjedničkih izbora 2014. godine.

Vodila je HTV-ovu nedjeljnu emisiju Od 5 do 7, a vjerojatno je najbolje zapamćena kao sarkastična voditeljica hrvatske verzije kviza Najslabija karika. Na tom je mjestu naslijedila prvu voditeljicu Ninu Violić 2004. godine i u emisiji ostala sve do 2010. godine.

Pojavila se kao natjecateljica u trećoj sezoni zabavne emisije Ples sa zvijezdama 2008. godine, gdje se natjecala s plesnim partnerom Nicolasom Quesnoitom. Do finala, unatoč svom plesnom iskustvu, u toj sezoni nije uspjela doći, ali je na novogodišnjoj verziji Plesa sa zvijezdama 2011. s istim partnerom proglašena kao najbolji plesni par.

Pet godina, od 2010. do 2015., vodila je talk show 8. kat. Emisija se emitirala svakim danom od ponedjeljka do četvrtka, a ugostila je brojne poznate, ali i obične ljude koji su govorili o svojim problemima i raspravljali o svakodnevnim temama.

2014. godine zamijenila je Mirka Fodora kao voditeljica treće sezone zabavnog kviz showa Volim Hrvatsku, a 2015. vodila je kviz BezVeze, hrvatsku inačicu showa The Bubble, u kojem su natjecatelji bili tjedan dana izolirani od svijeta i kasnije pogađali koje su vijesti izmišljene, a koje stvarne.

2016. godine počela je voditi jutarnju emisiju HTV-a Dobro jutro, Hrvatska s Mirkom Fodorom.

Od 2016. je voditeljica jutarnjeg programa četvrtkom na Radiju Sljeme, a od 2001. je pisala kolumne za Novi list, kasnije i za StoryBook. Njezine su kolumne iz Novog lista objavljene u knjizi Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica, koja je u nakladi Profila objavljena 2008. godine. U kolumnama je pisala o svojim iskustvima s rastavom, o životu samohrane majke i komentirala aktualne događaje na hrvatskoj javnoj sceni.

Glumila je u Schmidtovom filmu Metastaze (2009.) u ulozi Ciganke.

Najveća postignuća

Daniela Trbović jedno je od najpoznatijih lica Hrvatske radiotelevizije. Vodila je popularne emisije 8. kat i Od 5 do 7, a sigurno je najpoznatija kao britka i sarkastična voditeljica hrvatske verzije kviza Najslabija karika.

Autor: L.L.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*