Damir Poljičak

Damir Poljičak je hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac koji je ostvario veliku popularnost nakon nastupa u Kerempuhovoj kazališnoj predstavi Šest likova traži autora. Iako je do sada glumio u brojnim kazališnim i televizijskim ulogama, ova predstava je pobudila veliko zanimanje javnosti pa je tako i on zapaženiji. 2018. godina je bila za njega iznimno uspješna jer je osim uloge u predstavi Šest likova traži autora, pozvan u televizijski show Nove TV, Tvoje lice zvuči poznato.

Obrazovanje

Damir je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Damir se rodio u Splitu 1984. godine.

Još za vrijeme studija, preselio se u Zagreb gdje danas živi i radi.

Posao

Damir je još za vrijeme studija ostvario brojne značajne uloge kako u kazalištu, tako i na televiziji i na filmu. Glumio je do sada u predstavama Gradskog kazališta Žar ptica, Kazališta Komedija, Kazališta Ulysses te u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Njegova glumačka karijera traje od 1998. godine.

Što se tiče kazališta, glumio u Kerempuhu je glumio u predstavama: Ljubav, struja, voda & telefon, Gospođa ministarka, Krletka, Policija, Zmaj, Jedan sluga, dva gospodara, Traži se novi suprug, Ustav Republike Hrvatske, Narodni heroj Ljiljan Vidić, Šest likova traži autora.

Od uloga u drugim kazalištima glumio je u: Ronja, razbojnička kći, Veliki zavodnik, Pijana noć, Mala vila, Princeza Pif, I konje ubijaju, zar ne?, Strah u ulici lipa, Romeo i Julija, Odlazak, Jalta, Jalta, Elektra, Terapija, terapija, Zadrživi uspon Artura Uia, Čisto ludilo, Siromah i vrag, Čudesna šuma, Izložbeni broj 49, Waitapu, Istina, Sam u kući.

Glumio je u filmu Kanjon opasnih igara 2006. godine te njemačkog vojnika u filmu Bloodrayne: The Third Reich 2010. godine i u filmu Blubberella 2011. godine.

Od televizijskih serija poznate su u uloge u: Glasu naroda, Nedjeljom ujutro, subotom navečer, Periferija city, Stipe u gostima, Instruktor, Zakon, Bitange i princeze, Zauvijek susjedi, Balkan Inc.

2018. godine Damir je pozvan u televizijski show Nove TV, Tvoje lice zvuči poznato u kojem će uz ostale kandidate zabavljati gledatelje transformacijama poznatih domaćih i stranih glazbenika.

Najveća postignuća

Damir je do dva puta nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta, za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Siromah i vrag 2012. godine, te za najbolje umjetničko ostvarenje u predstavi Jedan sluga, dva gospodara 2017. godine gdje je igrao sporednu ulogu.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*