Ava Karabatić

Ava Karabatić poznata je hrvatska starleta, pjevačica i voditeljica rođena 20. svibnja 1988. godine u Splitu. Uz Avu se vežu i zanimanja glumice te književnice, a sudjelovala je i u brojnim reality showovima. Daljnja je rođakinja poznatog rukometaša Nikole Karabatića.

Obrazovanje

Ava je osnovnu i srednju farmaceutsku školu završila u Splitu, a svoje je daljnje obrazovanje nastavila u Zadru na Filozofskom fakultetu gdje je upisala studij talijanskog i latinskog jezika, nastavnički smjer. Na istom je fakultetu i diplomirala te je sada po zanimanju profesorica talijanskog i latinskog jezika.

Privatni život

Ava je kći majke Sanje koja je po zanimanju medicinska sestra i oca Ivice, aranžera. Na brojnim događanjima Ava se često pojavljuje u pratnji svoga oca, a često voli navoditi kako se bavi modom. Od njezinog rođenja otac brine o njezinom stylingu i pazi kako mu kći izgleda. Zanimljiva je informacija da su joj roditelji dali ime po glumici Avi Gardner te da je Ava osvojila titulu najljepše bebe.

Često je eksponirana u javnosti, a voli komentirati i svoj privatni život. Između ostalog, intimne teme joj nisu nimalo nelagodne te je za medije izjavila da je nevinost izgubila sa 16 godina. Prokomentirala je i nemoralnu ponuda jednog Talijana koju je odbila.

Također, javnosti je poznata priča koja je počela 2009. godine o Avi i njezinom profesoru. Avu se tereti za ucjenu bivšeg sveučilišnog profesora Živka Nižića, a osim nje u cijelu su priču upleteni njezin bivši dečko Špiro Miličić i majka Sanja.

Naime, profesor Nižić Avu tuži zbog povrede putem medija, a sve je započelo kada je profesor Avi i Špiri na Autobusnom kolodvoru u Zadru dao označene novčanice dok je cijelu situaciju pratila policija. U kaznenom postupku iz 2009. godine donesena je prvostupanjska presuda u kojoj je Avin bivši partner, Špiro osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora, no kako je Ava priopćila javnosti, nije otišao na odsluženje zatvorske kazne. Ava i njezina majka oslobođene su svih optužbi. Suđenje se poprilično odužilo jer je Ava u tom periodu sudjelovala u hrvatskom reality showu “Farma”.

Krajem 2016. godine opet se pokrenuo postupak, ali Ava je ponovila kako vjeruje da će pravda pobijediti i da će prava istina izaći na vidjelo. Ako Ava izgubi u ovome sudskom postupku, ona i njezina majka bi mogle dobiti od jedne do pet godina zatvora. Cijelu je situaciju Ava prokomentirala kroz šalu, naime, rekla je kako namjerava, i da dobije kaznu služenja zatvora, pisati priručnik za latinski jezik jer su ovi koji su sada u upotrebi ionako “zastarjeli”. Uz to, planira i napisati nove knjige.

Posao

Ava je javnosti najpoznatija, osim po svojim posebnim izjavama protkanim specifičnim humorom, po sudjelovanju u reality showovima od kojih su neki bili emitirani u Hrvatskoj, a neki u susjednoj Srbiji.

Sudjelovala je “Big Brotheru” gdje su bile sve poznate ličnosti, zatim u “Farmi”, “Mijenjam ženu”, ali i u showu “Parovi” koji se emitirao u Srbiji.

2010. godine Avi se ispunila dugoočekivana želja i slikala se za Playboy kada je proglašena djevojkom mjeseca. Nakon toga još se nekoliko puta slikala za isti časopis, ali i za kalendar s provokativnim fotografijama.

2012. godine Ava se natjecala u još jednom reality showu “Survivor VIP Kostarika” gdje je priznala kako joj se sviđa jedan od natjecatelja – Vlado Vuksanović.

Jedan je period svoga života Ava provela u istraživanju mogućnosti te je planirala upisati glumačku akademiju u Beogradu i prilikom priprema za prijemni izjavila je kako planira odabrati Krležino djelo Gospoda Glembayevi. U prvom redu izabrala bi barunicu Castelli s kojom se, kako kaže, poistovjećuje cijeli život i koja je neshvaćena baš kao i ona sama. Ipak, Ava je svoju karijeru usmjerila u drugome smjeru.

Naime, Ava je u realityjima pokazala svoje voditeljske sposobnosti te joj je srpska nacionalna televizija “Hepi televizija” ponudila posao voditeljice te je vodila emisije poput “Upoznajte parove” i “Igra istine”. Ava se okušala i u pjevačkim vodama te je tako snimila pjesmu “Tri puta na dan” za koji je snimljen i spot u kojem se također pojavljuje Ava u ulozi provokativne medicinske sestre.

Najveća postignuća

Izdala je autobiografije koju je nazvala “Ja, nomad”. Izjavila je da je knjigu tako naslovila jer su joj, nomadi zanimljivi i inteligentni, ali i zato što mrzi stereotipe i ustaljenu svakodnevicu. Knjigu je napisala zato što već godinama sluša neistine o sebi i o vlastitom životu, ali je htjela i prikazati pravu istinu o sebi. U knjizi je iznijela brojne potresne događaje iz svoga života od potkupljivanja, nemoralnih ponuda pa sve do pokušaja silovanja. Isto tako, budući da se Ava bavila modelingom, u knjizi je iznijela potankosti koje se tiču modnog svijeta i nemoralnih ponuda koje kolaju tim svijetom.

Svoj je prvijenac Ava je predstavila u Hrvatskoj, ali i u regiji. Tako je bila oduševljena brojnom beogradskom publikom dok je predstavljala svoju autobiografiju na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Ava se često u javnosti pojavljivala i zbog simpatičnih izjava koje nastaju kao rezultat njezine, kako sama kaže, iskrenosti. U nastavku je par Avinih izjava koje javnost itekako pamti:

“Ja bi da se sruši crkva sv. Donata i izgradi još starija.”
“Više nikada neću imati samopouzdanja u druge ljude!”
“Uvijek sam uključena u mobbing. Imam pet mobitela.”
“Često mijenjam frizure, nekad se ošišam na kratko, nekad na dugo.”
“Da sam pilotkinja, definitivno bih upravljala vlakom.”
“Živimo zdravo. Širo svaki dan meditira pola sata, a ja 30 minuta.”

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*