Antonija Stupar Jurkin

Antonija Stupar Jurkin hrvatska je televizijska voditeljica. Javnosti je poznata kao voditeljica emisija “Auto Moto sport TV” i “RTL Extra Magazin”. Svojim šarmom i ugodnim glasom osvojila je brojne gledatelja ispred malih ekrana.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu. Voditeljica je prekinula daljnje školovanje, prvo zbog manekenske, a kasnije i televizijske karijere.

Privatni život

Antonija Stupar Jurkin rođena je 4.1.1982. godine u Zagrebu. Odrasla je s roditeljima u mjestu Odra u blizini Zagreba.

Vezu sa svojim suprugom, Ivanom Jurkinom, započela je u prvom razredu srednje škole, iako su se znali i otprije, budući da je i on proveo život u istom naselju. Par ima dvoje djece, kćer Paolu i sina Ivana. Obitelj živi u posebnom stanu suprugove obiteljske kuće u Odri.

Posao

Nakon završene srednje škole Antonija Stupar Jurkin započinje svoju manekensku karijeru. Tri godine je radila i živjela u Milanu. Snimala je uglavnom za kataloge i modne editorijale.

Godine 2004. i povratkom iz Milana prijavila se na glumačku radionicu koju je vodio Livio Badurina, hrvatski glumac. Ondje je provela tri mjeseca gdje je učila o trikovima i čarima glume. Nakon tečaja ponuđena joj je uloga u sapunici koju je odbila, jer kako ističe nije bila zainteresirana za takvu karijeru.

Okušala se i na obuci za stjuardese. Naučila je sve što je bilo potrebno za taj posao, informirati putnike o letu, avionu te kriznim situacijama, no, pred kraj obuke dobila je priliku za televizijsku karijeru voditeljice.

Kao voditeljica vodila je emisiju “Exkluziv vikend” u kojoj su gledatelji imali prilike saznati o životima zvijezda iz intervjua. Nadalje, bila je voditeljica sportske emisije “Auto moto sport TV”. Nakon toga odlučila je kako je vrijeme za informativne emisije te se našla u ulozi voditeljice sportskoga dijela središnjih Vijesti uz kolege Filipa Brkića i Ninu Štambuka.

Antonija Stupar Jurkin vodila je i emisiju “Extra magazin” u kojoj je donosila nove vijesti iz showbiznisa i priče o slavnima.

Voditeljica je dobila priliku i voditi emisiju “Sve u šest” te nagradnu igru “EuroJackpot”.

Najveća postignuća

Voditeljica je svojim šarmom i znanjem uspjela ostati na televizijskoj sceni dugi niz godina.

Antonija Stupar Jurkin ambasadorica je Udruge RTL pomaže djeci. U sklopu kampanje “Budi mi prijatelj” sudjelovala je u raznim humanitarnim akcijama i događajima.

Voditeljica je zaštitno lice kampanje “Ljubav bez ijedne mrlje” u organizaciji hrvatske industrije Saponia.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*