Antonija Mandić

Antonija Mandić hrvatska je novinarka, voditeljica i urednica televizijskih i radijski programa. Sa svojim šarmantnim i pristupačnim nastupom, bez dlake na jeziku, intervjuirala je brojne domaće i strane slavne osobe i postala jedno od omiljenih lica TV-ekrana.

Obrazovanje

Kao dijete, pohađala je osnovnu glazbenu školu i svirala klavir. Završila je gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Studirala je novinarstvo u Zagrebu.

Privatni život

Antonija Mandić rođena je 14.6.1980. godine u Zagrebu. Odrasla je u Vinkovcima. Bila je brbljava, razigrana i znatiželjna djevojčica puna energije. Iako je mucala i često posjećivala logopede, izrasla je u ženu koja teško ostane bez teksta. Zbog zdravstvenih problema vezanih za držanje tijela, dio života trenirala je odbojku. Svirala je klavir i obožavala je pjevati, no ljubav prema glazbi nije nadjačala odluku da upiše novinarstvo.

Kada se pred kraj gimnazijskog školovanja trebala opredijeliti za fakultet, razmišljala je o opciji da upiše njemački i engleski jezik, ali se naposljetku ipak odlučila za karijeru novinara. Zaljubljena je u svoj posao i navodi kako nikada ne bi ugrozila svoju poslovni uspjeh zbog ljubavne veze.

Od pokojnog oca, kojeg smatra svojim životnim uzorom, naslijedila je ljubav prema knjigama i filmovima. Iako je u sklopu posla bila primorana stalno letjeti avionom i mijenjati lokacije kako bi intervjuirala razne slavne osobe, još uvijek jako voli putovati i čudno joj je živjeti na jednom mjestu.

Posao

Prvi novinarski angažman, bio joj je na konferenciji Zagrebačke banke za Plavi radio. Jedna od dražih uspomena joj je prvo javljanje uživo i to s vjenčanja Charlesa i Camille Parker Bowles. Kao voditeljica RTL-ovog Exkluziva intervjuirala je brojne holivudske zvijezde, kao što su Angelina Jolie, George Clooney, Brad Pitt, Denzel Washington, Halle Berry i mnoge druge.

Javnosti je najpoznatija kao temperamentna voditeljica britkog jezika i duhovitih komentara talk showa Studio 45. Prolazeći aktualne teme s poznatim gostima, zabavljala je kako gledatelje, tako i goste, te je tako otkrivala sočne detalje iz njihova privatnog života. Jedan od dražih gostiju koje je intervjuirala bio joj je Rade Šerbedžija, čija pohvala za odrađen posao joj posebno laska.

Nakon talk showa, kratko je radila u Informativnom programu RTL-a. Nakon RTL-a, nekoliko je sezona na pozornici ATP turnira u Umagu vodila razgovore s brojnim svjetskim celebrityjima i teniskim zvijezdama.

TV ekrane je zamijenila radijskim eterom, jer, kako navodi, nije dobila angažman prema svojim interesima.Posao je dobila na Soundset radiju, kao direktorica programa.

Najveća postignuća

Za svoje najveće postignuće navodi borbu i marljivi rad, koji ju je doveo do ostvarenja svojih snova. Radi na visokoj poziciji direktorice programa na poznatom hrvatskom radiju.

Njezin najzapaženiji angažman, bio je kao voditeljica talk showa Studio 45, čime je pridobila simpatije brojne publike.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*