Antonia Šerić

Antonia Matković Šerić je pjevačica grupe Pavel, a uz to je 2107. godine odlučila graditi i solo karijeru. Solo karijeru gradi pod umjetničkim imenom Tonka, a prvi samostalni singl “Bolji smo” objavila je u rujnu 2017. Singl je ujedno bio i najava njezinog prvog samostalnog albuma.

Obrazovanje

Završila je restauraciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Rođena je 17.4.1989. godine u Splitu. U braku je s kolegom iz benda Pavel – Aljošom Šerićem. Spojila ih je ljubav prema glazbi, a vrlo brzo su shvatili da imaju puno toga zajedničkog pa su se počeli viđati i izvan proba i na kraju se dogodila ljubav. Par ima kćer Lunu.

Antonia kaže kako je jedna od osoba koje imaju nekoliko talenata pa je igrom slučaja glumila u dramskoj seriji “Loza”. Ponosna je na to iskustvo i ističe kako je već tada bila svjesna da se u životu ipak mora opredijeliti za jednu stvar ili eventualno dvije, jer nije moguće istovremeno se davati na više područja i biti uspješan.

Još u djetinjstvu je odlazila u kultni splitski klub “Vruća čokolada” koji je razvijao i poticao scenski pokret, ritmiku i ples, a u Zagrebu je često u publici Zagrebačkog plesnog centra.

Najviše je raduju ples, koncerti, slikanje te druženja s najdražim prijateljima i njihovom djecom.

Posao

Antonia Matković Šerić je svoju glazbenu karijeru započela prvo kao prateći vokal u grupi. Pavel se na domaćoj glazbenoj sceni profilirao kao jedna od najboljih pop-skupina, a Antonia je postala njihov glavni vokal. Gotovo svaki njihov album bio je nominiran za nekoliko kategorija Porina, a pjesme poput “Poslije nas”, “Čuvaj me” i “Zbog tebe” dugo nisu silazile s vrhova domaćih top lista.

Antonia 2013. godine postaje glavni vokal grupe Pavel, a prva pjesma u kojoj je zamijenila Aljošu bio je singl “Čuvaj me”, kojim su najavili dolazak trećeg studijskog albuma.

Sa scene se povukla nakon poroda, a njezin prvi veliki nastup nakon povratka s porodiljnog bio je koncert u Tvornici 27.5.2017. godine. Koncertom su predstavili novi album “Družba krivih odluka”, četvrti po redu.

Antonia se te godine odlučila paralelno graditi i solo karijeru. Prvi samostalni singl objavila je u rujnu 2017. godine, a glazbu i tekst za pjesmu “Bolji smo” potpisao je Aljoša Šerić.

Aljoša je odradio i ostalih jedanaest pjesama koje su se našle na njezinom prvom samostalnom albumu “Važne stvari”. Pjesme su nastale u vrijeme kada je Antonia bila trudna pa su razmišljali o tome da taj solo album odradi neka druga pjevačica. Na njezinu sreću, producenti i izdavači bili su jako uporni u ideji da baš ona izvede te pjesme.

Voljela bi surađivati s Marijanom Banom, Ivanom Dečakom i Tedijem Spalatom.

Glazba nije jedina stvar kojom se Antonia bavi. Svakog dana odlazi na posao gdje obavlja konzervatorski nadzor nad radovima koji se odvijaju na kulturnim dobrima.

Najveća postignuća

Antonia Matković Šerić za sebe kaže kako ima nekoliko talenata poput pjevanja, plesa i glume, ali opredijelila se za pjevanje. Svoju glazbenu karijeru započela je prvo kao prateći vokal grupe Pavel, s vremenom je postala glavni vokal, a 2017. godine odlučila se graditi i solo karijeru.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*