Anja Alavanja

Anja Alavanja je hrvatska televizijska voditeljica. Javnost ju je upoznala u prvom hrvatskom reality showu “Story Supernova”, u kojem je Nova TV tražila voditelje. Osim na Novoj, gledatelji su je mogli gledati i na Fight Channelu, HRT-u i CMC-u gdje je vodila top ljestvice, talk show CMC Caffe i emisiju Točno u podne.

Obrazovanje

Anja je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Privatni život

Anja je rođena 8.9.1982. godine. Za posao na televiziji kaže da zna biti stresan i kaotičan pa je tijekom godina razvila rituale koji je opuštaju od stresa, a to su pilates, odlazak kod frizera i povremeni izlasci.

Od 2011. godine je u braku s 15 godina starijim Željkom Romcem, agronomom, magistrom ekonomije i vlasnikom tvrtke za uvoz i konzalting u poljoprivredi. Željko je, osim već navedenog i gitarist u bendu Massima Savića. On i Anja su se u tajnosti vjenčali na Mauricijusu. U braku su dobili dva sina, Jakova i Ivora.

Anja se oduvijek šalila na račun muškaraca koji na tulumima sviraju gitaru i pjevaju “Krivo je more” pa su se mnogi čudili kako je završila baš s gitaristom Željkom. Ona i suprug su nekonvencionalan par, ne idu na romantične večere, ne kupuju skupe darove i ne slave Valentinovo.

Posao

Anja je televizijsku karijeru započela 2003. godine na Novoj TV. 2006. godine počinje raditi na CMC televiziji. U početku je bila honorarni suradnik na CMC-u i vodila je Metro express na HRT-u te surađivala sa Zlatanom Zuhrićem u njegovom Zuhra show-u. Kasnije je dobila stalno mjesto na CMC-u, a 2009. godine je postala glavna urednica. Nakon toga je radila i na Fight Channelu gdje je svakog petka gledatelje vodila kroz najzanimljivija događanja iz svijeta borilačkih sportova.

Osim u voditeljskom i uredničkom poslu, u ljeto 2009. godine se okušala i u glumi. U Jelsi na otoku Hvaru je snimila svoju prvu filmsku ulogu u “Lavendermanu”. Riječ je o ekranizaciji stripa u kojoj je Damir Markovina glumio Lavendermana koji se napio, zaspao u polju lavande te se probudio s moći da tjera kukce. Iako je Anja smatrala da definitivno ne zna glumiti, redatelj Zvonimir Rumbolt je želio da baš ona glumi novinarku koja je došla na otok istražiti fenomen Lavendermana.

2015. godine je uređivala i vodila emisiju Magazin velikih borbi na HRT4 koja je posvećena borilačkim sportovima, od onih olimpijskih do kick boxinga i MMA.

2016. godine se vraća na ekran svoje nekadašnje matične kuće, Nove TV. Kontaktirala ju je producentska kuća koja je osmislila emisiju “Zdravlje na kvadrat”, a Anja je prihvatila poziv. Emisija se bavi temama vezanim uz prehranu, medicinu i životne navike. U svakoj emisiji u goste dolazi jedna od osoba iz javnog života koja pokazuje što ona čini za svoje zdravlje, uz popratne komentare stručne osobe. Anja je najponosnija kad joj prilaze gledatelji i govore da su u svakodnevnom životu primijenili neke korisne savjete iz emisije.

Najveća postignuća

Za razliku od većine ljudi koji nakon sudjelovanja u raznim reality show-ovima poslije nekog vremena padnu u zaborav, Anji je sudjelovanje u showu u kojemu je Nova TV tražila voditelje u godinama koje su slijedile donijelo angažmane na nekim od najvećih i najgledanijih televizija u Hrvatskoj.

Autor: A.V.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*