Ana Maras Harmander

Ana Maras Harmander hrvatska je kazališna, filmska i televizijska glumica poznata po sudjelovanju u TV showu Tvoje lice zvuči poznato 2016. godine. Rođena je u Splitu 09. lipnja 1981. godine.

Obrazovanje

Ana Maras Harmander osnovnu i srednju školu završila je u Splitu. 2002. godine upisala je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu u klasi Renea Medvešeka, odsjek gluma. Akademiju je završila 2006. godine u klasi Vinka Brešana.

Privatni život

Ana Maras Harmander djetinjstvo je provela u Splitu. Nakon toga odlazi u Zagreb gdje se odlučila okušati kao glumica.

Udala se za švedskog poduzetnika Johna koji se doselio iz Švedske zbog nje. Bračni par je uskoro dobio sina Rubensa kojemu je ime ujedno i prezime.

Glumica u slobodno vrijeme voli čitati, družiti se s prijateljima i često posjećivati svoj rodni Split. Slobodno vrijeme provodi s obitelji, a više od svega voli putovati i gledati dobre tv serije. Od muzike sluša electro i country glazbu te grupu The Killers.

Najdraži grad joj je Rim te bi jednoga dana tamo voljela i živjeti.

Posao

Ana Maras Harmander je još kao mala znala da će jednoga dana postati glumica. Njezina velika strast za glumom počela je još u njezinoj osmoj godini kada je počela pohađati dramske radionice u sklopu GKM-a u Splitu koje je vodio Gorana Golovko.

Nakon toga nastupa u predstavama Gospoda Glembajevi, San ivanjske noći, Tetovirana ruža i u mnogim drugima u HNK Split i GKM Split.

Od 01. veljače 2009. godine kazališna je glumica Satiričnog kazališta Kerempuh.

Njezine dosadašnje televizijske uloge su Kud puklo da puklo, Larin izbor, Stipe u gostima, Bračne vode, Luda kuća, Cimmer fraj, Balkan Inc. i Kad zvoni? i mnoge druge.

Najpoznatije filmske uloge ostvarila je u Svećenikova djeca, Košnice, Harakiri djeca, Šampion, Zagrebačke priče, Metastaze, Zapamtite Vukovar, Montaža i druge.

Dosadašnje kazališne uloge su: Komedijanti, Metastaze,  Ljubav, struja, voda & telefon, Čudo u poskokovoj dragi, Prevaranti, Bolnica na kraju grada, Gospođa ministarka i druge.

Najveća postignuća 

Do sada je dobila brojne nagrade koje ukazuju na njezin talent, a njezino vrijeme tek dolazi. Dobitnica je Nagrade za najbolju žensku ulogu Avignon festivala, u Francuskoj u “Snu ljetne noći”, Rektorove nagrade za ulogu u “Baladama Petrice Kerempuha”, 2006. godine Nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu pučkog teatra za “Balade Petrice Kerempuha”, Nagrade za žensku ulogu na 1. Festivalu hrvatske drame za djecu za ulogu u “Crvenom kišobranu” 2008. godine te Nagradu za žensku ulogu u “Hej, ima li tamo koga?” koju je dobila te iste godine.

2016. godine javnosti je postala poznata zbog sudjelovanja u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*