Ana Bučević

Ana Bučević poznata je kao motivacijska govornica i profesorica kineziologije. Svojim je motivacijskim govorima postigla tisuće obožavatelja na društvenim mrežama, a njezina knjiga “Što (ni)je ljubav”, kao i prethodno objavljene dvije, postigle su nevjerojatnu popularnost te su opravdano zaslužile epitet “bestselera”.

Obrazovanje

Ana Bučević diplomirala je 2003. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, a po struci je profesorica kineziologije.

Privatni život

Ana Bučević je rođena 1978. godine u Splitu. Majka je djevojčice Ane i dječaka Lukasa. Djevojčicu Anu dobila je u prvome braku.

Dok je bila u četvrtom mjesecu trudnoće s dječakom Lukasom, otkrila je kako njezin drugi suprug Saša ima karcinom. Unatoč tome, Ana je nastavila prakticirati zakon privlačenja i pozitivnim mislima doprinijela je tomu da sada uživa u obiteljskom životu s mužem i djecom.

Priznaje, meditacija joj je puno pomogla u njezinom životu, pogotovo nakon što je prošla kroz teško životno razdoblje. U meditaciji je upravo upoznala sebe, kao i svoj potencijal. Meditaciju svakodnevno prakticira sa svojim suprugom.

Posao

Nakon što je diplomirala te postala profesorica kineziologije, sa sestrom Nadom, jednojajčanom blizankom, koja je također diplomirala na istome fakultetu, otvorila je Sportski studio.

2009. godine počela je poslovnu suradnju s privatnom splitskom osnovnom školom “Libar” i Centrom za osobnu izvrsnost u kojemu je pokrenula projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti i sporta Republike Hrvatske, “Safari duha”. Naime, Ana Bučević posvetila se tomu jer je kao profesor i odgajatelj bila svjesna važnosti emocionalne inteligencije za uspješniji život, a to je posebice odlučila razvijati kod djece.

Projekt “Safari duha” temeljen je na razvoju životnih vrijednosti. On je namijenjen roditeljima i djeci koji ih potiče na razvijanje zahvalnosti, samopouzdanja, samosvijesti, osjećaja, poštovanja, empatije i brojnih drugih. Tim se programom pokušava kod djeteta razviti emocionalna inteligencija kako bi dijete moglo iskoristiti svoj puni potencijal.

Program “Safari duha” zaživio je i na malim ekranima. Naime, Ana Bučević dvije je godine bila urednica i voditeljica te edukativne emisije na regionalnoj televiziji, a 2011. godine objavila je istoimenu prvu knjigu, “Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja” koja je ujedno bila i najprodavanija knjiga o odgoju u Hrvatskoj.

Veliku popularnost postiže motivacijskim govorima. Kaže, za taj posao ne moraš biti rođen, to se može putem steći. Postoje oni koji ne žive ono što govore, već to rade iz nekakvog “trenda”, dok oni drugi, dobri govornici, žive ono što i govore. Priznaje da je najljepši osjećaj znati da je nekoga usrećila, odnosno pomogla mu da se promijeni te da sretnije počne živjeti. Aktivno se ovim poslom počela baviti 2012. godine kada je imala cilj o podizanju svijesti o djelovanju Zakona privlačenja na život pojedinca te je ujedno time htjela i podsjetiti ljude i motivirati ih na sposobnost kreiranja vlastitoga života. Upravo zbog uspješno održanih seminara po cijeloj Hrvatskoj čest je motivacijski govornik na Team building predavanjima na kojima potiče djelatnike na veću produktivnost kao i učinkovitost čime se povećava uspješnost poslovanja tvrtke.

Drugu je knjigu objavila 2015. godine pod nazivom “U Vortexu ostvarenih želja”, a iste je godine postala suosnivačica međunarodne edukacijske platforme za Hrvatsku “BigU Akademije”, koja je koncentrirana na područje poslovnog i osobnog razvoja. Za pisanje druge knjige motiviralo ju je učenje Esther Hicks, također motivacijske govornice čije je metode počela primjenjivati u svoje životu. Naslovom druge knjige apelira na vortex, prevedeno s engleskog vrtlog, a radi se o vrtlogu pozitivne energije, a na nama je da iz tog vrtloga izvučemo ono što smo u njega stavili.

2017. godine objavila je i svoju treću knjigu pod nazivom “Što (ni)je ljubav?” koja je kao i prethodne dvije postigla veliku popularnost te je dobila i titulu “bestselera”. Iste je godine postala i službena ambasadorica WWF Adria.

Zahvaljujući društvenim mrežama svakodnevno postiže sve veći broj obožavatelja i “pratitelja”. To postiže uživo javljanjem na Instagramu, kao i kanalom “Safari duha” na YouTubeu na kojemu objavljuje motivacijske videe. Isto tako, na Facebooku je prati velik broj ljudi ne samo iz Hrvatske, već i šire regije po kojoj drži motivacijske govore na seminarima.

Najveća postignuća

Ana Bučević, osim brojnim obožavateljima koji posjećuju njezine seminare i koji ju prate i gledaju na društvenim mrežama, može se pohvaliti i s tri uspješno rasprodane knjige: “Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja”, “U Vortexu ostvarenih želja” te “Što (ni)je ljubav?”.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*