Amel Ćurić

Amel Ćurić je bosanskohercegovački pjevač koji je u javnosti postao popularan nakon što je 2015. godine pobijedio u televizijskom regionalnom talent showu “X Factor Adria” zahvaljujući svojim pjevačkim interpretacijama koje su osvojile i publiku i žiri. Amel je prije toga pobijebio u prvom bosanskohercegovačkom tv showu OBN Music Talents nakon čega je započeo svoju muzičku karijeru kao pop-rock pjevač.

Obrazovanje

Amel se za glazbu počeo interesirati još od malih nogu. 1988. godine počele su ga zanimati harmonika i sevdalinka pa su ga roditelji upisali u osnovnu muzičku školu. No, s izbijanjem rata u BiH, škola je prestala raditi pa je Amel prve akorde na gitari naučio skrivajući se u skloništu.

Privatni život

Amel Ćurić je rođen 7.8.1980. godine u Gračanici, u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini od majke Nerminke i oca Fikreta. Roditelji su mu od malih nogu velika podrška čemu svjedoči i to što su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Amelov otac Fikret jedan je od prvih DJ-a u BiH, a a danas se bavi slikanjem, izrađivanjem gitara i prepariranjem životinja.

Za vrijeme sudjelovanja u X Factoru sve pjesme koje je otpjevao, posvetio je upravo roditeljima, ali i tadašnjoj djevojci, a današnjoj supruzi Jeleni Čabarkapa. Nakon što je pobijedio u X Factor Adriji, Amel je potrčao u zagrljaj ocu koji ga je zagrlio i podigao usprkos nedavno operiranoj kralježnici.

U rujnu 2016. godine Amel je na putovanju u Barceloni zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Jelenu Čabarkapa. Prosidbu je isplanirao unaprijed na predivnim magičnim fontanama.

Amel za svoju djevojku ima samo riječi hvale. Osim što jako dobro kuha, ona je njegova velika potpora u karijeri, a često je traži i za mišljenje jer i sama muzikalna. Naime, par se i upoznao za vrijeme jednog pjevačkog natjecanja. Jelena voli gledati filmove, od kojih se ističu romantične komedije, a slobodno vrijeme provodi i čitajući i to najčešće o drevnim civilizacijama. Studirala je agronomiju te trenirala odbojku i nogomet.

8.9.2017. godine u Sarajevu Amel Ćurić je svoju petogodišnju vezu sa sedam godina mlađom djevojkom Jelenom Čabarkapa okrunio brakom. Slavlje je održano u hotelu “Hills”, a događaju je svjedočilo preko 300 uzvanika. Mladi par je u pripreme vjenčanja uložio velik trud pa je tako hodajući do matičara Amel otpjevao dvije pjesme, Just the Way You Are i Marry You, a u dvorani za slavlje bile su postavljene čak dvije bine. I sam Amel je zapjevao na svom vjenčanju, a goste je zabavljao pjevač Berin Buturović.

Mjesec dana nakon vjenčanja par je otputovao na medeni mjesec na Maldive.

Amelov najveći uzor u pjevanju je Massimo Savić, a jednoga dana priželjkuje ostvariti istu karijeru kao i on te s njim otpjevati i koji duet.

Posao

Amel se za glazbu počeo zanimati još davne 1988. godine kao osmogodišnji dječak. Pošto su roditelji vidjeli njegovo veliko zanimanje za harmoniku i sevdalinke odlučili su ga upisati u osnovnu glazbenu školu. No, počeo je rat pa je škola prestala raditi, a Amel se okrenuo učenju akorda na gitari dok je dane provodio u skloništu. Otada je poraslo njegovo zanimanje prema rock glazbi.

Kad je rat završio, Amel je bio član bendova s kojima je nastupao u Tuzli, Orašju, Tešnju i Gračanici.

2003. godine okušao se u prvom reality showu OBN Music Talents u kojem je i pobijedio. Otada je počela njegova muzička karijera kao pop-rock glazbenika.

2006. godine objavio je svoj prvi studijski album pod nazivom Urnebes. Između ostalih, na albumu je i pjesma “Moja djevojka” koju je napisao Nermin Puškara, a spomenuta pjesma bila je nominirana za pjesmu godine za bosanskohercegovačku nagradu Davorin.

2015. godine pobijedio je u regionalnom muzičkom talent showu X Factor Adria kada je oduševio kolege, publiku i žiri.

Nakon pobjede u X Factoru izdao je pjesme koje su postigle veliku popularnost, a neke od najpoznatijih su “Neizdrživo”, “Mijenjam ovaj grad”, “Te zime”, “Kost”, “Hipohondar” i druge.

2018. godine Amel Ćurić je pozvan u televizijski show Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” u kojem natjecatelji zabavljaju gledatelje transformacijama u poznate domaće i strane osobe iz svijeta glazbe.

Najveća postignuća

Amelovo najveće postignuće je pobjeda u dva televizijska showa, OBN Music Talents te X Factor Adria nakon čega su mu se počela otvarati sva vrata. Stekao je veliku popularnost u regiji, a njegov uspjeh je svakoga dana sve veći.

Pobjedom u televizijskom showu X Factor Adria osvojio je 20.000 eura.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*